Etherische olie in onze Paardenbalsem

20 januari 2024

Arnica

Verwarmend en circulatiestimulerend: Arnica olie bevordert de doorbloeding en heeft een verwarmend effect, waardoor het ideaal is voor massages en behandelingen van vermoeide spieren en ledematen.

Ontstekingsremmend: Deze olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het effectief kan zijn bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals gewrichtsontstekingen, spierpijn en huidontstekingen.

Vaatverwijdend: Arnica olie verwijdt de bloedvaten en haarvaten, waardoor de bloedtoevoer wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een warmtegevoel en kan helpen bij jeukende of trekkende ledematen als gevolg van een slechte bloedsomloop.

Kalmerend en stimulerend voor de doorbloeding: Deze olie heeft een kalmerend effect en kan de doorbloeding stimuleren, wat gunstig is bij een bleke, slecht doorbloede huid, winterhanden en voeten.

Behandeling van bloeduitstortingen en blauwe plekken: Arnica olie staat bekend als een van de beste remedies voor de behandeling van bloeduitstortingen, blauwe plekken en verstuikingen. Het kan helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van genezing.

Sportmassage en spierpijn: Vanwege de helende eigenschappen wordt Arnica olie vaak gebruikt als onderdeel van sportolie voor massages van vermoeide benen en spieren.

Ondersteuning bij verschillende aandoeningen: Arnica olie kan ook gunstig zijn bij lumbago (rugpijn), reumatische aandoeningen, zenuwpijnen (in combinatie met Cajeput en Rozemarijn) en peesontstekingen zoals tenniselleboog.

Siberische Dennennaalden

Dennennaalden etherische olie (Pinus sylvestris) is te gebruiken in massage mengsels voor vermoeide en pijnlijke spieren na een zware training sessie of lopen, maar het heeft veel meer toepassingen, zowel voor de gezondheid als voor magische rituelen.

Dennennaalden olie is een uitstekende olie voor spierpijnen, reuma en artritis, neuralgie, stijfheid enz. Het is ook nuttig voor ademhalingsproblemen zoals sinusitis en is geweldig in een bad bij het begin van verkoudheid of griep, vooral wanneer men zich rillerig voelt. Het stimuleert de bloedsomloop en is nuttig voor gevoelloosheid, nerveuze uitputting, vermoeidheid en lusteloosheid.

Andere Artikels

Winkelwagen
Sign in

Nog geen account?

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren op onze website. Door te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies.