Paardenbalsem: Een eeuwenoud paardenmiddel tegen spierpijn

18 december 2023

Wat is paardenbalsem? In de zoektocht naar effectieve oplossingen voor spier- en gewrichtspijn hebben mensen door de eeuwen heen inspiratie gevonden in de natuurlijke wereld om hen heen. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is paardenbalsem, oorspronkelijk ontwikkeld voor de gevoelige huid van paarden na intensieve inspanningen. Tegenwoordig is het ook een geliefd paardenmiddel tegen spierpijn bij mensen. In dit artikel zullen we de oorsprong, ingrediënten en toepassingen van paardenbalsem bespreken.

De oorsprong van Paardenbalsem

De enige echte Nr.1 Paardenbalsem werd in België geïntroduceerd door Nonkelsam.be, die als pionier dit natuurlijke wondermiddel als eerste online verkocht. Deze balsem, speciaal ontwikkeld voor paarden, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de noodzaak om paarden te verzorgen na een fysieke activiteit. Na het sporten of bij klachten als kneuzingen, gewrichts- en spierpijn wordt de paardenbalsem ingezet, en de resultaten spreken voor zich.

De ingrediënten

Wat maakt paardenbalsem zo doeltreffend? Het geheim schuilt in de zorgvuldige samenstelling van zuiver etherische oliën. Deze omvatten pepermuntolie, arnica, rozemarijn, barnsteenolie, Siberische dennennaalden, paardenkastanje-extract, jeneverbessen, tijm en andere kruidenconcentraten. De vetvrije en in water oplosbare formule zorgt ervoor dat paardenbalsem gemakkelijk kan worden aangebracht en geabsorbeerd, waardoor de actieve bestanddelen hun heilzame werking direct kunnen ontplooien.

Een belangrijk aspect van de Paardenbalsem is dat het geen cortison bevat, wat het een veilige en natuurlijk keuze maakt voor langdurig gebruik zonder nadelige bijwerkingen. Het langdurig gebruik van cortison kan heel wat bijwerkingen veroorzaken. Het is dus een enorme meerwaarde wanneer we dit kunnen vermijden.

Paardenbalsem bevat geen paardenmelk. Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van paardenmelk? Klik hier!

Toepassingen en gebruiksaanwijzing

De veelzijdigheid van Paardenbalsem komt tot uiting in de brede toepassingsmogelijkheden. Paardenbalsem wordt vooral gebruikt om volgende kwaaltjes te verhelpen:

  • Spier- en Gewrichtspijn: Effectief bij het verlichten van pijn in spieren en gewrichten.
  • Kneuzingen en Verstuikingen: Kan worden gebruikt om de genezing van kneuzingen en verstuikingen te bevorderen.
  • Betere Bloeddoorstroming: Draagt bij aan een verbeterde bloedcirculatie.
  • Reuma en Artritis: Geschikt voor het verminderen van ongemakken bij reumatische aandoeningen en artritis.
  • Krampen: Helpt bij het verlichten van spierkrampen.
  • Sportblessures: Ideaal voor gebruik na het sporten om de spieren te ontspannen en herstel te bevorderen.
  • Vermoeide Benen: Kan worden toegepast op vermoeide benen voor verlichting.

Voor optimale resultaten wordt aangeraden om de balsem minimaal twee keer per dag royaal aan te brengen over een groot oppervlak en grondig in te masseren.

Een interessante tip voor degenen die verlichting zoeken voor vermoeide benen: voeg 2 tot 5 eetlepels Paardenbalsem toe aan een voetbad voor een stimulerend resultaat en een bevordering van de bloedsomloop.

Conclusie

Paardenbalsem, ooit exclusief gebruikt voor de zorg van paarden, heeft zijn waarde bewezen als een effectief paardenmiddel tegen spier- en gewrichtspijn bij mensen. De Nr.1 Paarden Balsem van Nonkelsam.be brengt deze eeuwenoude traditie naar een nieuw niveau, met een zorgvuldig samengestelde formule van natuurlijke ingrediënten die de pijn verlichten en het lichaam stimuleren om te herstellen. Maak kennis met de helende kracht van de natuur en ontdek zelf de voordelen van deze authentieke Paardenbalsem.

Koop nu de Nr.1 Paardenbalsem van NonkelSam voor €11,00 (inc. BTW)

Andere Artikels

Winkelwagen
Sign in

Nog geen account?

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren op onze website. Door te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies.